B Complex
Shaklee Malaysia
Perbezaan Shaklee

Para saintis shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar serapan (bioavaillability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik. B-complex shaklee mengandungi 8 kompenan ini perlu ada yang vitamin B, termasuklah  100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 kompenan ini perlu ada pada vitamin B-kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan dan kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah larut air , sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil Vitamin B-kompleks setiap hari. Shaklee B-Complex will not cause rosary fungus or infected active yeast bacteria like B complex extract from beer yeast.

Manfaat Utama


·         Menukar makanan kepada tenaga-bantu penghadaman, menukar lemak, karbihidrat dan protin kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.

·         Melawan tekanan-memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia

·         Membantu tumbesaran-menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.

·         Rambut beruban dan gugur-membaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.

·         Baik untuk mata-mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus.

·         Mencegah anemia-membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh , merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut.

·         Meradakan senggugut-baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

·         Mencegah perlcche-dikenali juga sebagai  kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.

·         Detofikasi-meredakan alahan

Post a Comment

 
Top