GLA Complex
Shaklee MalaysiaPerbezaan Shaklee

Kebanyakan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

Manfaat utama
  • ·         Herba tradisi yang dipercayai- borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dam meningkatkan stamina.
  • ·         Mengawal selia estrogen dan testosteron-GLA membentuk prostaglanding untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS sepert kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara
  • ·         Melambatkan menopaus-memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepda uterus untuk kulit lebih muda.
  • ·         Memperbaiki prostatomegaly-GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
  • ·         Memperbaiki inflamasi kulit- ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rhemumatisma, artritis.
  • ·         Menghalang komplikasi diabetes-merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah tinggi.
  • ·         Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan-merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosng untuk mengelak keasidan hiper.
  • ·         Menghalang tekanan darah tinggi-menghalanag pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.
  • ·         Memperbaiki tekstur rambut-memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.
  •    Hiperaktif dan autisma (ADD/ADHD)-dibukti secara klinikal GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar hiperaktif.

Post a Comment

 
Top