Nutriferon
Shaklee Malaysia


Penemuan terhebat dalam bidang immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari Universiti Tokyo pada tahun 1954.
Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi didunia (Nutriferon). Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.
Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.
Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat Utama:

·         Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari-ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh fungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells and makrofag.
·         Melawan kanser & tumor-interferon semulajadi mengandungi plisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kenser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.
·         Melindungi dari influenza-ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.
·         Meringankan stress & kelesuan-meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk
·         Melambatkan penuaan-formila unik NutriFeron merangsang  pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.
·         Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit hepatitis  B & C. Keberkesanan NurtiFeron  dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimunkan ketidakselesaan, seperti kembung perut , rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.
·         Mempertingkatkan menopous-hypertensi, tahap kolesterol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.
·         Mempertingkatkan PMS-terbukti secara klinikal  mengurangkan simptom yang menjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Post a Comment

 
Top