Perbezaan Shaklee

Pertama kali dihasilkan pada tahun 1980-an oleh saintis Shaklee dan universiti Yale bagi membantu projek penerbangan Daedalus (human-powered flight programme). Performance® merupakan minuman sukan pertama bagi para atlet di Amerika Syarikat. Melalui perkasaan produk Performance®  dari Shaklee, penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini

Performance® juga telah direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan pengembara terkemuka memilih Performance® sebagai pilihan utama mereka. Kerana minuman ini telah banyak membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam dunia sukan mahupun aktiviti pengembaraan.

Ujian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang telah dipaternkan ini akan meningkatkan tenga oto sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam tubuh, berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance® mempunyai lebih 67% oto glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.

Manfaat Utama


·         Meningkatkan daya ketahanan badan-memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

·         Membekal tenaga dan daya ketahanan fizikal-ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosporus, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetap kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja seharian

·         Mencegah penghidratan-mengurangkan kehausan, mencegah penghidratan, melembabkan kulit dan kelihatan muda.

·         Mengekalkan paras gula-terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga oto dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

Satu hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Enak diminum begitu sahaja atau dicampur bersama minuman lain.

Sangat sesuai untuk: para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam ,keletihan, penyahhidratan otot dan kulit, vagina yang kering, cirit-birit,tiada selera makan,rendah paras gula, kepeningan dan sebagainya.

Post a Comment

 
Top