Vitalea

Shaklee MalaysiaPerbezaan Shaklee

VITA-Lea shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai ‘vitalize-mineral’ dan disingkatkan sebutan kepada “vita-min , dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari shaklee. Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vita –lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrek daripada sayuran dan buah, dan 12 vitamin dan 7 mineral yang penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulakan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet  VITA-LEA  ini disalut dengan serbuk nutrisi-spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut segai “explo-tab”. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan VITA-LEA shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. VITA-LEA telah dipilih oleh center for science di amerika syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat Utama

·         Penambahan tenaga segera-pemberi tenaga, kecegarsan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.

·         Pelengkap nutrisi-kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegeterian) dan anaemia.

·         Keupayaan sistem produktif-penting kepda kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

·         Metabolisma-sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan

·         Elemen penting pada sel tubuh-menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, seta menjaga kesihatan tirod.

·         Melindungi organ-melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

 

Post a Comment

 
Top