Hari ni aku monitor site di Kelana Jaya. Kebetulan System Down, tapi setelah di remote oleh pihak berkenaan, masalah dapat di atasi. Sempat aku berborak dgn rakan-rakan di sana. Pelbagai topik gak yang kami bualkan, dari topik rumah mahal, beza tangga gaji, desas-desus pendapatan kakitangan kerajaan akan dinaikkan akibat inflasi mencanak, serta pelbagai isu semasa lain..

Sebelum berangkat balik, sempat aku berborak panjang dengan member sorang ni. Yang bestnya dia pun sama-sama nak buat Prudential BSNTakaful  di bawah agensi Al-Isra. Antara agensi yg berkembang pesat berdasar kesedaran dan permintaan org ramai  terhadap takaful yg semakin tinggi. Aku tukar cerita lain la plak:


“Wife aku ada buat side income Shaklee, Alhamdulillah latest income dah dalam RM (X,XXX), dah potong gaji cikgu dia da pun”

“Waahh, boleh tahan tu..Tp konsisten ke bang dapat tu???” soalan cepu emas dr member ni dengan sengih menyenget nampak gigi kanan atas..(yg tgh baca ni apsal try buat lak ni??kui..kui..kui..)

“Memang tak konsisten punnn,” jawab aku jujur.. “3 bulan lepas, RM(X-2,XXX), bln depannya RM(X-1,XXX), bln ni yang RM (X,XXX), ” jawabku sambil tersengih..

“Peerghh..mantap tu!!” balasnya bersemangat bunyi!

“Syukurlah, rezeki baby kot..Nak ajak wife ko join the club, blh je..Jemputlah mai malam ni, boleh sembang panjang,”

“Eh, boleh sangat ni.. ok set, kita jumpa dalam kul 8 lbh la ye???” ujarnya

“Set.. no hal, insyaALlah. Nanti aku roger balik lepas confirm dgn wife aku, OK..”balasku.

Selebihnya.. :)

 Kitorang sangat excited tetamu bertandang ke rumah..tp rupa-rupanya hero dan heroin kitorang terlebih excited!!! Satu rumah diorg main+gaduh+berebut sesama..naik keta, basikal sambil berkejar-kejaran...terjerit-jerit..rasanya suara diorg sampai jiran depan rumah pun boleh dengar kot! heheheee..

                                  Wifey... sharing precious moment..



                Sambil mak-mak dan bapak-bapak berborak...anak2 bersorak..


 
Sudi-sudi la menikmati jamuan ringkas kami ye.. :)


Ni la dia muka-muka kanak-kanak paling riang hari ni..tp yg pelik, time ambil gambar, semua muka rata je..hihiii


Alhamdulillah, kami panjatkan ke hadrat Illahi.. kami juga sangat teruja dan gembira kerana kehadiran ahli keluarga baru kami dalam Empayar Shaklee UmmiMarsya (ESU). Semoga ukhuwwah terus terjalin. Bisnes yang sangat 
super simple ...
just sharing...
sebagai bonus:

PENDAPATAN TERJANA  :)


Jom..sertai kami TUAN-TUAN dan PUAN-PUAN para pembaca budiman yang kami kasihi.. :)

Post a Comment

 
Top