Di atas adalah barang-barang yg telah di pos pada hari ini 27 Sept 2013, ada yg COD (dihantar terus ke customer). Alhamdulillah, terima kasih kerana terus memberi kepercayaan kepada Shaklee dan kami. InsyaAllah kami akan terus memberikan servis yang terbaik. Love this business :))


----------------------------------------------------------------
SEDUTAN KISAH SANG SUAMI
----------------------------------------------------------------


Dalam perjalanan utk bersolat Jumaat tiba-tiba nampak sorg pakcik berkopiah 50 an mungkin, nampak macam t’ tggu2 org. Aku pun berenti dan tumpgkan dia. Muslim Bangladesh dan nmpk mmg keletihan walaupn jarak ke musolla (Surau As-Salam) mgkn lg dlm 800m. tp aku anggrkn dia da jln mgkn lbh 2 atau 3 km berdsrkn tmpt dia keje..
 

Kat musolla tu aku tuju area tgh2, ada ruang kosong. Nmpk selang sorg, sebelah kanan aku ada dlm 4-5 org bdk2 sek menengah. Nmpk seluar warna hijau. hmm mgkn form 1 atau 2 kot paling2 pon form 3. Bising borak. Sblm takbir sempat aku sapa diorg…shhhh! Ok la senyap sikit.

Bilal start azan pun dok bising2 gelak2 borak, tgk org keliling wat tak tau je. Mgkn mindset “ank org, bkn ank aku” kot.. Aku toleh kerutkan kening dan tgk muka sorg2 bdk2 tu smbil ckp lg..shhhh..
Diam sat..Imam start kutbah tajuk zakat fitrah..


Lepas 5 mnt start balik borak2 gelak2..siap sorg tu duduk mengadap mmber lagi..Agknya tak thn bunyi bising sorg pkcik yg dok selang dua saf depan toleh dan wat muka marah. Hm..ketegaq sungguh,bdk2 ni wat tak layan je pakcik tu.

Last2 aku keluarkn hset hadiah dari isteri terchenta Aini Ahmad, buka message dan taip..


Aku hulur n pass hset aku kat bdk2 tu. sorg2 tgk screen hset tu. Kali ni aku tak tgk pun muka diorg. Alhamdulillah dlm 15mnt terakhir kutbah diorg trus senyap. Cuma ada la dengar bunyi bisik2 ckit. Aku pun dah tak amik port da.

Bila bilal abis iqamat, suma jamaah berdiri dan kebetulan saf dpn ada tmpt kosong utk sorg...trus aku langkah fill in the blank. Kira2 lima saat lepas salam kedua tiba2 hati aku terdetik nk tgk bebdk td..toleh pusing blkg, aik dah ilang! Dah nk smpai pintu kluar da diorg rupanya..aku senyum sniri,,bebdk zaman skrg..harap method yg aku guna tak salah..wallahua’lam.

Pas jumaat, nmpk cam ada msa lagi..hm..tp aku kena siapkn report dan emelkn pd mmber ofis harini gk. Agk confident blh settlekn report dgn cepat, aku terus bergegas ke Giant utk personal matter..misi mencari nappy liners utk ank2 aku. Stok umh abis..masuk lif kt Giant, terjumpa sorg ahli qariah kat surau aku. Biasa pggil Haji je. Dia ke sana ada urusn kat pej pos kt situ. Rupanya td mmber dia hntr, jd aku offer la haji ni naik keta skali dgn aku balik nnt..Settle suma kitrg gerak balik sesame.

Baru aku tau Haji ni rupanya org IT dulu..tgk rupa mgkn dlm umur 60 an kot.. sempat kitg borak. dia citer dia penah beli computer zaman 70 an dulu dgn harga rm18 000. Minat pye psl.. Mak aih, bukan calang2 rupanya.byk gak la menda yg blh borak memndgkn dulu aku pn keja cmpny software..dia kata susah nk cari org yg sebaya n borak psl IT dan software ni. Tersengih aku bila dia kata last skli seblm kitrg bawa haluan masing2 ”kang ckp software kang org dok pikiaq biaq betui org tua ni..padahaI dulu sy wat programming n website lg.”skrg mgkn org tak brapa heran tp zaman dia,mgkn dia antra pioneer..hebat. sambil tu aku parking tepi blok dia..next mission, finish my report!

Post a Comment

 
Top