Perbezaan Shaklee:

Dibuat dari minyak soya organik dan biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak a-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran. Mengandung 10 mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmiun dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Menfaat utama:
  • ·         Melindungi jantung-pengambilan harian 800IU vitamin E untuk jantung sihat; melindungi  sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid; meningkatkan koleterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat kedinding arteri; menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung dll
  • ·         Mempertingkatkan kemampuan reproduktif-kajian pada tahun1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600IU – 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • ·         Anti-penuaan-1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
  • ·         Anti-oksidan yang kuat-pengambilan lebih dari 1,200IU sehari untuk anti oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang  atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksidasi-katarak dan masalah penglihatan.
  • ·         Kelestarian tenaga-meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
  • ·         Memperbaiki arthritis-meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah. Merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi
  • ·         Menghalang keguguran-merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopous seperti hot flush. Digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang kematian janin, keguguran.
  • ·         Memperbaiki parut-memperbaiki bengkak dan ulser kulit. Boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.

Post a Comment

 
Top