GLA


GLA atau Gamma Linolenic Acid merupakan sejenis asid lemak Omega 6. Fungsi utama utk mengatur kitaran haid dan stabilkan hormon wanita selain melegakan PMS (sindrom pra-haid) . Kestabilan hormon membantu tingkatkan kebarangkalian persenyawaan berlaku dengan mengetahui waktu subur dgn lebih tepat bagi bakal ibu-ibu . GLA dapat memastikan serviks mempunyai cecair mukus (berbentuk jeli) yang cukup. Dengan ini pergerakan sperma lebih lancar utk ke uterus dan bersedia  ke tiub fallopian untuk disenyawakan dengan ovum. Kewujudan mukus di  pangkal rahim membantu sperma untuk bertahan lebih lama.  Tambahan pula GLA diperkaya vitamin E daripada bunga matahari yang berperanan anti oksidan dan dapat melancarkan perjalanan darah serta menyokong sistem imun sekaligus meningkatkan stamina. 


Vitamin C


Vitamin C Shaklee adalah daripada jenis 'sustained release' yg bersifat antioksidan. Vitamin ini dilepaskan ke dalam tubuh secara berkala dan penyerapan optimum berlaku kerana berada lama di dalam tubuh kita. Vitamin C dapat meningkatkan sistem imun dengan membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik. Kajian membuktikan vitamin c membantu memerangi kanser dengan meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells bagi melawan sel-sel kanser. Ia juga dapat menyingkirkan kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. selain menghapuskan radikal bebas yang boleh merosakkan sel-sel dalam tubuh.


Vitamin E

Vitamin E mampu meningkatkan kesuburan dan kemampuan reproduktif (lelaki dan wanita) selain bertindak sebagai anti oksidan yang blh singkirkan logam berat seperti raksa dan kadmium. Terkenal dengan jolokan “vitamin cinta” selain dapat melindungi sel darah merah, ia juga dapat melindunig jantung dengan meningkatkan kolesterol baik (HDL) dan menghalang platlet melekat pada dinding arteri. Vitamin E Shaklee juga diperkaya dgn selenium semulajadi yang membantu tubuh menyerap vitamin E, melindungi membran sel, serta tisu-tisu otot.Post a Comment

 
Top