Apakah Healing Crisis?


Healing Crisis atau Krisis Penyembuhan berlaku apabila kita mengambil vitamin dari sumber semulajadi yang bertindak mengeluarkan toksin dan merawat kerosakan pada sel dan sistem dalam badan kita. Proses ini membuatkan seseorang itu berasa 'tak sedap badan' dan mungkin demam atau mengalami sakit pinggang atau sakit kepala yang teruk.

Ini adalah tindakbalas biasa bila badan kita bertindak mengeluarkan toksin. Petanda badan sedang mengalami proses penyembuhan untuk beroperasi dengan lebih baik selepas ini. Antara krisis penyembuhan dan penyebab yang anda akan alami adalah seperti berikut:Berikut adalah langkah yang boleh anda ambil untuk mengurangkan simptom healing crisis:
  • Minum air yang banyak iaitu air masak/air kosong
  • Jangan berhenti terus dari mengambil suplemen sebaliknya kurangkan jumlah pengambilan jika heling crisis yang diterima terlalu kuat
  • Cuba untuk berehat dan bertenang
  • Bersabar 
  • Berdoa agar dipermudahkan 
Insya-Allah, healing crisis tidak berpanjangan. Setelah semua toksin dikeluarkan dari sel-sel tubuh kita, ia akan mula 'memperbaiki'nya. Hasilnya tubuh kita akan terasa lebih sihat, bertenaga, ceria dan cantik! 


Pengedar Shaklee Bangi & Kota Damansara
Aini Ahmad
No HP : 013-3336573
Instagram : ummimarsya
 
Anda juga boleh mendapatkan produk Shaklee daripada Pengedar Shaklee berhampiran anda.

Post a Comment

 
Top