Woww!!! Promosi berganda lagi bulan ni.. Promosi ESP datang lagi?? Kali ini berganda bersama Mealshakes. Anak gembira, ibu bahagia. Pasti meletup.. Ingin jimat dengan pembelian ESP dan Mealshakes Shaklee bulan ini?

ENERGIZING SOY PROTEIN ------> BELI 6 PERCUMA 1 TONG

MEALSHAKES SHAKLEE ------> BELI 3 PERCUMA 1 TONG

PROMOSI SAH SEHINGGA 31/10/2014ENERGIZING SOY PROTEIN

Kenapa perlu ESP Shaklee???
1. Berasaskan protein tumbuhan soya yang mana rendah lemak & tiada kolestrol.
2. Indeks Glisemik rendah ➡membantu mengekalkan gula dalam darah.
3. Tenaga yang dibekalkan berpanjangan bila mengambil protin bersumber tumbuhan ini berbanding dengan karbohidrat.
4. Pengambilan ESP sangat penting untuk membantu penyerapan vitamin-vitamin lain kerana protin adalah asas sesuatu sel. Jika kita mempunyai protein yang mencukupi maka sel-sel lain lain akan menjadi lebih sihat dan dapat menyerap zat-zat dari vitamin lain yang di ambil dengan lebih efektif.
5. ESP soya NON GMO iaitu tidak diubah genetiknya.  Ianya dikawal rapi dari sejak mula tanam sampailah besar. Genetik soya yg tidak diubah bentuknya tak sama dan leper.
6.  Proses pembersihannya menggunakan air bukan alkohol seperti kacang soya yang terdapat di pasaran. Penting untuk mengekalkan kandungan isoflavone. Sekiranya dicuci dgn alkohol 88% isoflavone akan termusnah. Isoflavone ini penting untuk mengurangkan risiko kanser paru-paru, prostat dan kanser payudara.
7. Protein adalah bahan asas yang diperlukan dalam pembinaan sel. Fungsi protein adalah untuk membina dan membaiki sel, hormon dan enzim. Jika baik & sihat sel kita, maka baik dan sihatlah tisu, organ,sistem dan tubuh badan kita.
8. ESP mengandungi 9 asid amino perlu. Badan kita memerlukan kesemua asid amino ni untk hasilkn hormon, jus penghadaman, untk antibodi, enzim. Kekurangan satu asid amino ni blh menyebabkan sistem imune kita berkurang sebanyak 30% dan byk fungsi utama dlm badan akan lambat / terhenti.
9. ESP dibuat tanpa proses pemanasan, kerana protein mudah termusnah dlm suhu yg terlampau panas. Bila kita masak ikan / daging, 50% asid amino akan termusnah.
10. Kulit, rambut, organ-organ, otot, semuanya terdiri daripada protein. Kekurangan protein yang berpanjangan boleh menjurus kepada penyakit seperti anemia (kurang darah), buah pinggang, sakit berkaitan hati, kolestrol tinggi, tekanan darah rendah, paras gula rendah, sistem saraf yg tak stabil, luka lambat sembuh, mudah sakit,letih,lesu.
11. Selain itu, antibodi, enzim, hormon terbentuk daripada protein. Homoglobin yang mengangkut oksigen ke sel-sel yang mana sel-sel dalam jumlahnya lebih kurang 60 trilion untuk membentuk tubuh manusia. Semuanya bergantung kepada protein.
Tujuan utama protein ini adalah untuk :
1) Membina sel-sel baru
2) Menggantikan tisu-tisu tua
3) Menggantikan tisu-tisu rosak
Oleh sebab itu, kita memerlukan protein dalam kehidupan kita seharian.Kenapa MEALSHAKES Shaklee??
  
1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
6. Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

JOM CEPAT DAPATKAN SEGERA….
Pengedar Shaklee Anda
Aini Ahmad 013-3336573
Mohd Helmy Rizal Salahuddin 019-3898170

Post a Comment

 
Top