Set Bersalin Shaklee merupakan antara set bersalin yang agak popular akhir-akhir ini dan dicari-cari orang ramai.

Pengalaman saya bersalin anak ketiga bersama Set Bersalin Shaklee memang sangat menyeronokkan berbanding tempoh berpantang anak sebelum ini. Apa yang saya rasa? Pertama sekali luka cepat sembuh. Pengalaman semasa berpantang anak kedua, selepas 2 minggu pun luka belum baik. Bersalin normal.

Siap kena infection lagi kat tempat luka. Alhamdulillah berpantang dengan Set Bersalin Shaklee, selepas seminggu terasa macam dah betul-betul baik luka. Siap cuci bilik air lagi lepas seminggu bersalin. Maklumlah berpantang sendiri. Mata tak tahan tengok keadaan rumah.hihi.. Tapi berpada-pada la kan. Sentiasa beringat-ingat juga sebab bersedia dengan kesan yang akan datang.

Jom tengok setiap item dalam set ni.

Set Bersalin Shaklee

B-Complex
B-Complex

Vitamin B Complex berfungsi membaiki sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan (anti stress dan mencegah kemurungan @ meroyan). Selain itu ia membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah dan membantu menukarkan makanan menjadi tenaga. Fungsi otak dapat ditingkatkan dan membantu mendapatkan emosi yang lebih terkawal.


Vita-C Plus
Vita-C Plus (Sustaine Realease Vita-C)

Vitamin C yang mempunyai sifat anti-oksidan ini berfungsi dalam pembentukan kolagen serta menguatkan tisu-tisu anggota badan. Elemen yang terkandung di dalamnya membantu pemulihan luka ibu selepas bersalin dan meningkatkan imuniti sistem pertahanan badan. Ibu bersalin dapat mencantikkan dan mencerahkan kulit dengan pengambilan vitamin C ini secara konsisten.

Vitalea

Vitalea (Multivitamin with iron)

Vitalea terkandung di dalamnya 12 vitamin dan 7 mineral yang sangat diperlukan untuk ibu berpantang. Kekangan ibu berpantang menikmati makanan semasa berpantang dapat di tampung. Dengan ini ibu dapat meningkatkan ketahanan dari jangkitan dan mengoptimumkan serapan zat-zat dalam tubuh. Kandungan zat besi yang terkandung di dalamnya membantu ibu yang telah kehilangan banyak darah sewaktu bersalin. Vitalea membantu mengembalikan tenaga untuk kembali segar dan bertenaga.

Zinc Complex

Zinc Complex

Semasa bersalin tisu rahim mengalami banyak kerosakan akibat regangan menampung si comel. Zinc diperlukan utk ibu berpantang bagi memulihkan luka luaran dan dalaman (rahim ibu). Perubahan hormon si ibu menyebabkan rambut banyak mengalami keguguran, dan zink dapat membantu dengan menguatkan akar rambut sekaligus mencegah dari keguguran rambut berlaku. Zink juga dapat menggantikan fungsi ikan haruan yang kadang kala sukar ditelan lebih-lebih lagi bagi mereka yang tidak biasa dengan ikan sungai. Zink dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri. Ia membantu memulihkan keinginan seksual terutama bagi ibu yang sedang mengalami proses pemulihan selepas bersalin. 

Ostematrix

Ostematrix (kalsium magnesium)

Komposisi vitamin yang tinggi dalam susu ibu adalah kalsium, merangkumi 40%. Kalsium untuk ibu adalah sebanyak 1300mg setiap hari untuk pembinaan tulang, darah, gigi dan saraf. Ostematrix membantu menampung kembali kalsium dalam tubuh ibu yng telah diserap oleh bayi ketika menyusu.

ESP

ESP

ESP membantu meningkat kualiti susu dengan nutrien protein dan kalsium. Kompenan ini merupakan kandungan terpenting di dalam susu ibu. Selain membekalkan tenaga, ibu akan merasa mudah kenyang walaupun makan sedikit. Ini akan membantu menguruskan berat badan. Bayi yang menyusu akan cepat kenyang dan kurang meragam apabila mendapat kualiti susu yang cukup insyaAllah.

Pengedar Shaklee Bangi & Kota Damansara

Aini Ahmad
No HP : 013-3336573
Instagram : ummimarsya

Post a Comment

 
Top