Ummi Marsya mempunyai satu bilik khas di rumah untuk beroperasi. Bilik comel dan seadanya sahaja supaya dapat elakkan barang-barang 'dikemas' oleh anak-anak syurga kami.Bilik ini memang kami wujudkan khas setelah kami serius berbisness Shaklee agar lebih sistematik dan teratur. Di bilik inilah macam-macam aktiviti Shaklee dijalankan. Pemasaran, perkongsian, order produk Shaklee, update entry blog, membungkus dan memproses barang-barang order customer serta macam-macam lagi.Laptop yang banyak berjasa membantu saya mengemaskini segala tentang Shaklee dan kerja-kerja sekolah saya. Biasanya jika saya perlu menggunakan laptop macam update entry blog, buat payment dan mengemaskini berkaitan Shaklee saya akan bertapa kat meja tu. Apa-apa yang boleh saya lakukan gunakan handphone, biasa saya boleh berada di mana-mana je. So, bolehlah bersantai bersama anak-anak. Boleh sambil-sambil masak dan buat kerja rumah yang lain.


Rak stok Shaklee kami setahun yang lalu. Masa baru mula stok kami sikit je. Mengikut kepada permintaan. Lebih kepada produk-produk dalam Set Menyusu, Set Hamil dan Set Bersalin Shaklee sahaja.


Sekarang stok Shaklee kami tambah 2 tingkat lagi. Ini memandangkan permintaan yang semakin bertambah dan anak-anak Shaklee yang turut bertambah. Stok yang ada memudahkan untuk kami melakukan penghantaran segera di sekitar Kota Damansara dan pengeposan buat customer dan anak-anak Shaklee yang perlukan stok segera.


Laci untuk saya letakkan segala peralatan dan fail-fail Shaklee kami. Segala surat-surat, penyata bonus Shaklee dan 'rekod prestasi' anak-anak Shaklee kami simpan. Resit-resit berkaitan Shaklee pun disimpan rapi untuk tujuan tax akan datang.


Sumber motivasi di dalam SOHO kami. Awards Shaklee bulan 6 haritu dan bulan 6 tahun lepas. Rewards dari Shaklee2U. Kami pamerkan untuk menaikkan semangat kami.


SOHO impian Ummi Marsya. Cantikkan? InsyaAllah suatu hari nanti. Anda doakan ye kami punya SOHO akan seperti ini nanti. Simple but nice. Akan kami usahakan di rumah baru nanti.

Pengedar Shaklee Bangi &Kota Damansara
Aini Ahmad
No HP : 013-3336573
Instagram : ummimarsya

Post a Comment

 
Top