Set Menyusu Shaklee merupakan set pertama yang saya cari dan gunakan. Set ini juga yang membuatkan saya jatuh cinta pada Shaklee pada tahun 2009 ketika menyusukan anak pertama. Memang saya cari set ini untuk banyakkan susu. Ini memandangkan saya sangat yakin saya telah memenuhi prinsip ‘suply & demand’. Sehari saya akan mengepam 6 atau 7 kali walaupun bayi hanya dihantar pengasuh setengah hari sahaja. Saya perlukan makanan tambahan untuk saya jadikan ‘milkbooster’ dalam menyusukan bayi saya. Bulan pertama anak saya menyusu badan dan susu formula kerana kurang ilmu dan persediaan. Saya sangat kekok menyusukan bayi dan berasa saya tidak cukup susu. Alhamdulillah produk Shaklee banyak membantu saya dalam penyusuan dan menjadikan kekal bertenaga walaupun menyusukan anak sepenuhnya. Alhamdulillah selepas sebuan anak sulong saya menyusu badan sepenuhnya tanpa tambahan susu formula.

Testimoni Set Menyusu Shaklee
 
Puan Azida Mohd Repan
Assalamualaikum wbt..sy da sebulan consume set bf shaklee..Alhamdulillah semuanya mmg positif.xrugi melabur utk kesihatan kan..skg my 1st baby da 4bln,active n sgt kuat menyusu..cuma sy nk tanya,mgkn soaln ni xde kaitan sgt dgn vit2 shaklee,bila kita fully bf, adakah kita mmg xkan period?tp selama manakah kita xkn period?tertanya2 jgk sbb sy mmg xperiod lg..ada x sape2 yg nk share pengalaman tempoh dtg period slps bersalin n bf?so far ms sblm preggie mmg period normal..
 
Puan Jacky Bass
Salam semua..saya nak kongsikan pengalaman saya menggunakan set breastfeeding B (vitalea,b-complex,vita c ,alfalfa) dan ESP selama 2 bulan. Mula2 sy perasan susu sy jd semakin pekat..kwn2 yg tgk hasil pam saya pon ckp susu sy dah mcm susu formula.kemudian hasil pam saya meningkat dari hari ke hari. Dulu nak dapat 2 oz pun susah, skrg sekali pam sy boleh dapat 8-10 oz. sy cuma pam bl kat ofis, bl dgn baby sy akan direct feeding je.setiap mlm baby akan bgn menyusu 2 kali. bezanya skrg, lepas 5 minit minum, baby dah tertido kekenyangan, mayb sbb susu sy dah pekat kot. tp cik b sy dah penuh n sy mls nk bgn mlm2 pam, sudahnya habis basah lengan baju baby sbb susu dah melimpah keluar..kesian baby..
Dulu, kulit baby sgt sensitif, sng naik butir2 merah sampai pnh sekali tu butir2 merah yg sangat banyak n gatal tumbuh di muka baby..kesian sgt..skrg kulit baby dah licin dan lembut je..
happy sgt dengan perubahan +ve ni..kini sy dh x bimbang lagi walaupun baby dah 4 bulan n demand susu Elea smkn meningkat..Alhamdulillah n tq to Shaklee.

Puan Reen Azreen
Salam kawan-kawan semua..
1st saya nk ucapkn thank u untuk Diyana Zaim sebab kenalkan kat sy produk Shaklee ni..Sy pengidap Talasemia Trait (HB tak pernah lebih 10 masa prgnen, 6pints transfer darah masa prgnen sampai deliver).
Mula ambil set menyusu masa bby 2mggu lebih sbb masa tu still tercr-cr produk untuk berpantang n nak elakkan amik jamu (1st bby jaundis truk)..Alhamdulillah masa checkup 1st month HB sy naik (9.6 - Itu kira ok la untuk pengidap Talasemia).
Lepas 2bln amik alhamdulillah mkin sihat.cuma baru-bru ni saya mengalami puting luka dan msa y sama semua vits dalam set menyusu tu habis..luka lambat sembuh dan sy oder semula..2-3 hr juga xbg direct kt bby..semua pump guna level rendah sbb mmg sakit..
alhamdulillah..lepas 2hari makan semula vits tu..luka saya sembuh dan boleh direct kepada bby..lega sgt..thanks Dee..

Puan Nani Shuhada Sehat
Alhamdulilah..kalau dulu seminggu sebelum cik P dtg menjengah dan selama proses cik P tu berlangsung, susu ummi memang sangat merundum..rasa sedih jugak..tapi sejak ummi amalkan makan supplemen set menyusu dari Shaklee ni selepas kelahiran bb ketiga, masalah susu merundum dah tak berlaku..cik P datang tanpa menjejaskan susu langsung, sesi mngepam di pejabat dan sesi direct dgn bb Hafiyya tak terjejas langsung..suke3 sangat..i luv shaklee very much..alhamdulilah..

Puan Nor Azua Mhd Riffin
salam..em nak share jgak testimoni, asyik baca testi org lain sampai lupa nk share pengalaman sendiri..em, sy stat mkn shaklee thun lps, rasa +-stahun lbh dhla, start mkn dulu pon sbb bgkak susu smpai kena g klinik sbb sakit sgt xtertahan, doc bg antibiotik kna habeskan,pastu dh ok tp susu plak la drop sgt2, pam dpt 1oz je sedih sgt2...anak plak slalu lapar, time tu dia baru 5bln..so try la godek2 lam tenet jumpa la shaklee, beli trial pack menyusu, alhamdulillah pastu mmg xde dh bgkak susu, b4 consume tu mmg byk kali bgkak smpai demam2 pon ade..smpai skg mmg xkna dh bgkak susu..yg paling bestnya sy ni mmg ade mslh sembelit dari zaman budak lg..smggu xmembuang pon ade, pas mkn shaklee mmg hari2 membuang, mmg magic lah..haha...dulu kdg2 kna bli ubat smbelit kat farmasi kalau dh lama sgt xmembuang, now hari2 xde mslh dh, mmg suka sgt2 la...mulanya beli sbb utk tmbah susu je, tp byk dpt kebaikan lain, so sy pon topup lg bli esp, vit e, osteo...esp mmg mabeles, minum kenyang jer smpai kdg2 lupa nk mkn, tp kna mkn gak sbb sy still bf kan...xkesampaian lg hajat nk diet...hehe..suami pon minum esp time puasa hari tu xpnah miss, dia ckp segar jer spanjang hari xdelah letih ke ape time buat keje...osteo tu pon sy bg suami mkn, dulu jrg2 jer dia mkn, skang ni everyday dh mkn, sbb katanya segar bila bgun pg+kurang dh sakit blakang dia...sy bli plak mealshake bg anak mkn cmpur lam nestum dia time breakfast..dia kdg2 ade mslah sembelit juga, then bila consume mealshake hari2 dh membuang xde masalah, bab2 mkn nmpak la skit dia mkn lbh dr dulu...alhamdulillah...lps BF dlm 6bln lg ingat nk ty set kurus la plak...
 
Puan Alifah Alias
salam, nk share cite psl shaklee,,mula consume ms dlm pantang aritu..sy pam dpt la 1-2 oz..pam sekali sehari je sbb anak mmg suke melekap..sepanjang 2 bulan cuti saya cuma dpt kumpul 30oz je..msk keje 1st day saya hantar nurseri 12oz..mmg xde lgsg fresh milk..semua frozen pnye..kt opis sy pam 3kali..skali pam dpt 2oz..plg byk 3oz..awal2 msk opis dpt la dlm 9-10oz..ms tu hepi sangat la..sbb kat fridge pon tggal 18oz je..blk umh simpan 3oz, bwk fresh 6oz ke nurseri..6oz lagi tarik dr fridge yg sy pam ms dlm pantang..mcm tu la rutin hari2..kdg2 kat opis sy pam 4kali..kdg2 5kali..bergantung pd ms free sy..pam kerap dpt la susu lebih sikit..skrg anak dh 3 bulan kurang bangun menyusu mcm awal2 dl..so sy bgn pagi2 kul 5 saya pam lg..dpt la 3-4oz..xla semeriah org lain..tp sy bersyukur sangt..lepas la 1 sesi minum anak sy..kat opis mcm biasa pam 3-4 kali..tiap 3jam..and balik sblm tdo sy mesti pam lagi..dpt la dlm 2.5oz-3.5oz..alhamdulillah..sehari dh blk dpt dlm 16oz..now anak dh demand 3oz sekali minum..so sy bekalkan nurseri 18oz susu..Alhamdulillah..lps sebulan masuk keje,sy dh berjaya kumpulkan 100oz susu EBM ...syukur sangat2..xde la sy risau dh pasal stok susu..apa yg penting jgn putus asa..susu sy mmg xsemeriah org lain yang sekali pam boleh dpt 10oz..plg banyak sy pnh dpt 4.5oz je..tu pon jarang2..tp xpe..makin kerap kita pam makin banyak susu kuar..bersyukur la dgn setiap titik susu yg kita dpt..jgn bandingkan brp oz kita dpt dgn org lain..walopon kt ikut semua rules shaklee..sy minum 3liter sehari..kdg2 lebih..vitamin xpnh putus.. amik ESP xpnh miss..tp susu sy ttp byk tu,,mungkin Allah nak kita usaha lebih..yg penting susu cukup utk anak kita..skrg target sy nk kumpul 20oz sehari..harap2 Allah permudahkan la usaha sy ni..amin..
 
Najihah Abdul Mutalib
~ alhamdulillah..dpt berkongsi kebaikan Shaklee dgn kwn2..mlm ni ada kwn dtg ziarah babyku yg berusia 3 bln..kebetulan beliau juga mempunyai baby berusia 4 bln..tatkala melihat deep freezerku yg hampir penuh dgn stok EBM, terus terbuka hatinya utk membeli set 3M fullpack (utk ibu menyusu) Shaklee.."sy pun nak stok susu byk mcm ni..", katanya..lantas aku pun terus bercerita panjang lebar mengenai tips2 penting utk memeriahkan susu ibu.. Doaku semoga kwnku ini turut berjaya membanyakkan stok ebmnya..

Stok susu Puan Najihah

Jom layan testimoni bergambar juga ye..
















Ammar dan susunya

Post a Comment

 
Top