Vivix merupakan suplemen anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap sellular.
1) Melindungi dan membaiki sellular DNA.
2) Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.
3) Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitokondria.
4) Melambatkan pembentukkan protein AGE ( Advanced Glycation End products).

Vivix juga mampu menjaga dan memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.

Ramuan Semulajadi Vivix

Muscadine Grape
Muscadine Grape
Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur yang menpunyai lebih satu kromosom. Mempunyai asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi dan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti kanser dan anti bakteria.

Purple Carrot
Purple Carrot
Sumber terbaik vitamin A dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab yang menjadi antioksida utama dalam carrot. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis carrot yang mampu mengurangkan diabetes. kajian menunjukkan anthocyanins mampu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Elderberry (Sambucus Nigra)
Elderberry (Sambucus Nigra)
Manfaat Elderberry adalah dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, yang mampu mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Anthocyanin dalam Elderberry memberi kesan anti radang yang dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza. Selain menguatkan sistem imun, ia dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL yang mampu mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.Kesimpulannya, Elderberry mampu mengurangkan risiko sakit jantung dan bermanfaat mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum
Merupakan sumber komersial Resveratrol yang membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.


Pengedar Shaklee Bangi & Kota Damansara
Aini Ahmad
No HP : 013-3336573
Instagram : ummimarsya

Post a Comment

 
Top